Gondolkozz úgy, mint egy bevándorló a saját országodban

2020. március 01. 15:38 - wirthtamas

Már sokszor leírtam, de Magyarországon van egy nagyon beszűkült közbeszéd, ami nem igazán veszi figyelembe a körülöttünk lévő világ drámai változásait. Pedig az emberiség történetének egyik legnagyobb változását éljük meg. Ráadásul megadatott, hogy az első sorból nézzük végig ezt. Most dől el - lehet néhány száz évre - kik lesznek a sikeresek, és kiből lesz a periféria. A magyar elit felelőssége az, hogy erről nem beszélünk.

Ha csak egy videót nézel meg a YouTube-on az ünnepek alatt, akkor ezt erősen ajánlani tudom. Thomas L. Friedmann beszél az oktatás szerepéről a megváltozott világban. Tanácsai mindenkinek:

1. Gondolkozz úgy, mint egy bevándorló a saját országodban. (Ez innen nézve különösen vicces.) Ne vegyél semmit biztosnak, ne gondold, hogy bármihez is “jogod” van. Folyamatosan próbáld megérteni a világot magad körül. Legyél “paranoid optimista”.

2. Gondolkozz úgy, mint egy kézműves. Adjál hozzá annyi extra értéket a munkádhoz, hogy az büszkén viselhesse a névjegyedet.

3. Gondolkozz úgy magadról, mint egy start up vállakozó a termékekről. Mindig maradj béta módban, és fejleszd magad.

4. PQ+CQ az mindig több, mint az IQ. A lelkesedés és kíváncsiság többet ér az intelligenciánál.

5. Bármit csinálsz, gondolj úgy a munkádra, mintha vállakozó lennél.

Végül a videó:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://exptimes.blog.hu/api/trackback/id/tr615498848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása