Gondolatok a meghackelt Twitter kapcsán

2020. július 16. 14:26 - wirthtamas

Valaki, vagy valakik meghackelték a Twittert, és ezzel gyakorlatilag bárkinek a nevében képesek lettek volna posztolni. Innen Magyarországról nézve, ahol elég alacsony a Twitter felhasználók száma, ez nem egy nagy probléma. De ismerjük el, a platform elég fontos kommunikációs szerepet tölt be a nagyvilágban. Trump itt kommunikál, Elon Muskot az amerikai tőzsdefelügyelet is büntette már meg, hogy a Tesla részvények árát befolyásoló információt tett itt közzé. Szóval egy elég nagy befolyással rendelkező felületről van szó.

 

twitter_hack.png

Szerencsére a hacker(ek) csak némi bitcoint-ot kunyeráltak a posztokban híres és gazdag emberek nevében. Tették ezt persze jól felfogott érdekeik mentén, mert a bitcoin tranzakciók gyakorlatilag lenyomozhatatlanok. Ha megnézzük egy-egy hírre – lsd. Elon Musk, vagy Trump posztjai – mekkora kilengéseket tudnak produkálni a tőzsdék, elég gyorsan összehozhattak volna mondjuk egy gyors összeomlást a pénzpiacokon.

Teremtettünk magunk köré egy rendkívül törékeny, de nagyon gyors és összekapcsolt világot, ahol a fékeket és ellensúlyokat kidobtuk a rendszerből, vagy egész egyszerűen elfelejtettük megépíteni.  Mindannyian egy időzített bombán ülünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://exptimes.blog.hu/api/trackback/id/tr1716009474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása